Alla to-do's är done utom den nederst på listan... *host* Tja, så var det det där med "bäst under press". Nåväl, nu drar vi ut till landet! Ha en riktigt mysig påskhelg full med kärlek och myspys!
Min mammas goda![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh25zxKssi2FdvmGljuC85AQKBAJu6jeFLsTjhvnF_dAOj7KmEAnZky4jXqFPmmgVr8MtZmi3oQePtPdwBknRzCZXwaYcGlKS6C91gfaxgb3ytqsYwdBRTQ9BtDCXiEKnzDxzt_r3p5_2M/s200/100_3311.JPG)
PÅSKTÅRTA
för chokladälskare
5 ägg
3dl socker
2dl mjöl
2tsk bakpulver
125g margarin
1½dl starkt avsvalnat kaffe
75g margarin
2msk vatten
1 ägg
125g mörk blockchoklad, gärna smaksatt med apelsin el. mint
Jag har sagt det förut, men jag säger det igen:
en riktigt GLAD PÅSK!
Min mammas goda
PÅSKTÅRTA
för chokladälskare
5 ägg
3dl socker
2dl mjöl
2tsk bakpulver
- Vispa ägg & socker vitt & pösigt.
- Blanda mjöl & bakpulver i en annan bunke...
- ..innan dessa vispas ned i det vita fluffet.
125g margarin
1½dl starkt avsvalnat kaffe
- Smält blockchokladen & margarinen i vattenbad.
- Vänd sedan ned kaffet i chokladsmeten.
- Låt svalna.
- Vänd ned choklad/kaffesmeten i det vita fluffet.
- Häll smeten i en väl smörad & bröad form med löstagbar botten.
- Grädda i nedre delen av ugnen, 175-200grader i 40-50min.
- Låt svalna.
75g margarin
2msk vatten
1 ägg
125g mörk blockchoklad, gärna smaksatt med apelsin el. mint
- Smält margarinet & rör ned florsockret samt vattnet.
- Rör sedan ned ägget.
- Sist men inte minst, vänd ned den smälta chockladen.
- Bred chokladsmeten över kakan.
Jag har sagt det förut, men jag säger det igen:
en riktigt GLAD PÅSK!
1 kommentar:
Oj oj vilken godtårta :) Hoppas ni haft en bra påsk! Många kramar
Skicka en kommentar