Helt gudomlig chokladtryffeltårta som jag bjöd mina vänner på när jag fyllde år!
Du behöver...
Chokladbotten:
100 g smör
200 g mörk choklad
2 dl strösocker
4 ägg
Vit chokladtopping:
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Garnering:
50 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
Gör så här...
Chokladtårta:
- Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan.
- Bryt den mörka chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smällt.
- Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget till allt är fint blandat.
- Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 25-30 minuter. Den ska vara kladdig i konsistensen men inte lös. Låt kallna och ställ gärna i kyl över natten.
Vit chokladtopping:
- Koka upp grädden och ta av från plattan.
- Hacka den vita chokladen och låt den smälta i grädden. Rör tills smeten är slät.
- Häll smeten över chokladtårtan och låt stelna.
Garnering:
- Smält den mörka chokladen och ringla den över tårtan.
- Låt stå i kyl fram till servering. Servera med vispad grädde!
Receptet är något modifierat och kommer från Allt i hemmet, nr15 DEC 2010 och är ur kokboken "Monikas jul".
1 kommentar:
ser riktigt aptitretande ut.. =)
Skicka en kommentar