Den går att använda till så mycket och jag tycker att den är alldeles underbar! Senast använde jag den då jag gjorde goda laxburgare, en storfavorit här hemma! För er som tycker det låter spännande, kommer receptet här:
Lax- och räkburgare med avokado, tomat och philadelphiaost
500 g laxfilé
100 g skalade räkor
1 ägg
1/2 dl hackad gräslök
Saft av 1/2 citron
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
smör
1 kruka romansallad
8 msk philadelphiaost/cream cheese
1 ägg
1/2 dl hackad gräslök
Saft av 1/2 citron
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
smör
1 kruka romansallad
8 msk philadelphiaost/cream cheese
2 avokado
2 tomater
2 tomater
rostbröd
- Lägg laxfilé och räkor i en matberedare och mixa till färs. Lägg färsen i en bunke och tillsätt ägg, hackad gräslök. pressad citronsaft, salt och peppar.
- Forma färsen till (fyra) burgare och stek i smör på medeltemperatur, ca 5 min per sida.
- Lägg rostbröden på tallrikar och bred på ett lager philadelphiaost. Lägg på laxburgaren, salladsbladen, skiva avokado och tomat och lägg på.
MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar