Sidor

lördag 24 januari 2015

Tacokrydda


Ikväll har vi ätit tacoburgare här i huset och då passade jag på att göra ny tacokrydda. Ser vackert ut och påminner om det där färgade saltet som man "skapade" när man var yngre. Känns bra att veta vad man stoppar i sig och dessutom lite vänligare mot känsliga magar.

Egen tacokrydda:
1 msk chilipulver
1 msk anchochilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk mald spiskummin
2 tsk torkad oregano
1 tsk chili flakes
2 tsk salt
1 tsk råsocker

Gör så här:
Mät upp och blanda alla kryddorna och förvara i en burk med lock.
(Chili flakes, alltså torkad smulad chili, kan uteslutas om man inte gillar chilihetta.)

Kryddbblandningen räcker till ungefär två middagar.


I övrigt har vi idag slutligen kommit till skott med att ge sonen sitt namn... Nåväl inom tre månader var det!


Inga kommentarer: