Sidor

lördag 23 mars 2013

Kanske livets svåraste affär?

Det här med att köpa säng alltså... Det är bannemej svårare än att köpa hus! Och en helt bisarr sak att vara på jakt efter. De senaste två veckorna har vi varit i olika affärer, fått superproffsig kundservice och helt enkelt "legat runt". Försökt känna efter, testa vad vi behöver och vill ha. Helt sjukt känns det när en person står och tittar på en när man ligger i en säng, vrider och vänder på sig och skämtsamt frågar sin käresta hur det känns. Jag känner mig så blottad och uttittad, men det är svårt och hjälpen tas trots allt tacksamt emot. Och som om det inte vore nog med att det är just svårt - det är en dyr historia också. I ärlighetens namn mycket dyrare än vi var förberedda på.

Vi har behövt köpa en ny säng i kanske... fem, sex år. Den vi har är med andra ord verkligen inte bra längre. Nu är sängramen såld och kvar står vår madrass, gammal och helt enkelt slut. Vi har riktat fokus och testat lite av det som vi ansett har varit i vår prisklass. Sökt runt och letat information. Frågat våra trofasta kunniga - våra föräldrar. Grubblat och funderat. Om och om igen. Men vi blir inte klokare.

Johan vill ha en kontinentalsäng. Jag också. Så första punkten, check! Men sen... Som sagt var, vår budget spricker direkt. Eftersom vi sålt av våra möbler då de inte passar in i huset och vi har renoverat bit för bit som vi vill färdigställa och landa i, hade vi tänkt köpa såväl säng som soffa, mediamöbel, soffbord och matbord. Mycket på en gång och som ni förstår så är ju tyvärr inget av det gratis. Vi har bestämt oss redan från början - nu ska vi köpa det vi faktiskt vill ha och inte det som känns bara okej. Men ja... Igår hittade vi en säng som var helt fantastisk! Priset var dock mindre fantastiskt, lååååångt över vår budget helt enkelt! Men hur ska man tänka? Skulle det innebära att vi blivit helt galna om vi lägger så mycket pengar på en bra säng? Vad är värt mest? Vad betyder egentligen en hel natts bra sömn för den resterande tiden av dygnet? HUR ska vi tänka?

Vi har provat och testat och slutligen hamnat på följande (bilder lånade från resp. hemsida):
Enok & Thømpson med matchande gavel, från Mio.

Chester, från Sängjätten. 
Den nedersta är överlägsen. Helt klockren vad gäller komforten. Klädseln är inte 100%-ig men funkar ok, det som talar mest emot den över huvudtaget är egentligen att gaveln är oerhört dyr. Hjälp! Hur skulle ni tänka? Har ni gjort någon sängaffär? Vad sover ni på?

Idag är Johan iväg på övning och jag hemma och myser runt. Huset ser halvt ut som ett bombnedslag och så får det faktiskt bara lov att vara, för snart kommer min vän Å över och vi ska pyssla och mysa. Kanske dyker nåt från pysslet upp här senare, vem vet?!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Köp den ni tycker känns klockren. Oavsätt pris. Ni spenderar en tredjedel av era liv i den, jobben ni har spenderar ni läs många timmar på per dygn och de har ni ju valt med omsorg. Alla är olika och gillar olika sängar, vi har ett par vänner som gjorde som vi, de köpte sängen som var klockren oavsätt pris. Det var en Kungsängen för 12kkr. Den vi tyckte var klockren var en carpe diem för 65kkr. Tyvärr passade ingen billigare oss, vi kollade på 40 st från 5000kr och jobbade oss uppåt. Alla är olika. Sedan när ni bestämt er så kan ni motivera köpet med kostnad utslagen på antalet år den håller. Då blir det inte "så dyrt". Eller så ut det per dag, är ett par kr per dag en stor uppoffring för något man spenderar en tredjedel av livet i? Hoppa över godispåsen på lördagen istället.

Med vänlig hälsning, C

Anna sa...

Haha gud va jag skrattade när jag läste första stycket!

Vet dock inte om jag direkt har något tips. Köp den ni (oavsett anledning) inte kommer ångra att ni köpte?

Bara MammaMilla sa...

Hej Natalie, hittade din blogg när jag googlade på Chester sängar. Precis som ni gjorde gör vi nu. Vi har fastnat för Chester kontinentalsäng och undrar om ni köpte den och är nöjda?
Med vänlig hälsning,
Jörgen genom Camillas bloggkonto ;-)