Sidor

söndag 10 januari 2016

Grunden snart på plats





Veckan som gått har varit fylld av en massa trots och ett himla humör, från en liten herre. Det kan inte vara lätt att utvecklas så mycket som de gör de små liven, växtvärk, tandvärk och en massa nya upplevelser och intryck var och varannan dag.

Den första januari knäckte han plötsligt det här med att sätta en fot framför en annan och gick först några steg, tämligen omedvetet, för att snart ta hela tolv steg. Häftigt var det - och kul att vi båda fick vara med när det hände! Idag har han verkligen tränat på det här med att gå och reser sig hela tiden för att ta allt från några steg, till en hel massa steg. Så himla mysigt och roligt! Stolt som tusan blir man också, såväl liten som stor!

I förrgår fick lilleman ärva en pulka av några vänner, den var en superhit och helst ska det gå fort som bara den! Mysigt att vara ute i snön tillsammans, nu när det inte är lika bitande kallt som det var tidigare i veckan.

Idag tog vi oss en tur förbi tomten för att se hur grävarbetet har gått och hur det ser ut där uppe. Det var mest snö... Men man kunde nu se hur stort huset kommer bli och vart garaget ska till att ligga. Kulverten för vatten och värme mellan hus och garage var också nedgrävd och rör stack upp på var sida. Till veckan är det dags för grunden att komma till form. De har grävt för avlopp, el och vatten i huset under veckan som gått. Det är spännande att se hur snabbt allt går!

Under snön, under presenningen ligger grunden till vårt hus.
Blivande gången mellan huset (till vänster) och garaget (till höger). 
Bakom huset ligger mängder med sten- och jordmassor som de grävt ur.
På baksidan av huset.

Inga kommentarer: