Sidor

torsdag 28 januari 2016

Vi har ett hus på vår tomt!

Nu har det hänt massor med husbygget, vi har ett hus!

För exakt en vecka sedan var det dags för husleverans kl.07:00. Vi handlade matsäck och packade mängder med kläder och åkte till svärföräldrarna kvällen innan för att sova över, då det tar 20 minuter från dem till vår tomt och drygt 50 minuter från vår tillfälliga lägenhet. Vi ställde klockan som vanligt och la oss i bra tid. Vid tretiden tyckte vår lilleman att det var dags att vakna och körde ett längre snurrace mellan oss innan han somnade om, så när klockan väl ringde strax efter fem somnade vi om gott. Jag vaknade av att  Johan smekte mig över armen och sa direkt "har vi försovit oss?!"... Men sen var vi effektiva! På med kläder, i med frukost, fixa matsäck. Lilleman vaknade strax efter att vi hade stigit upp - varför ligga ensam kvar?! Vi packade oss in i bilen och åkte genom ett överraskande snöfall mot vår tomt. 


När vi kom fram 07:45 hade de precis satt den första delen av huset på plats och vid tomten finns ett 24 meters släp från Eksjöhus med en glad smålänning, en gigantisk skylift med en norrlänning och en massa snickare som strukturerat samarbetar i högt tempo. Vilken magisk och overklig känsla!


En vacker morgon med strålande solsken blev det sedan. Massor av olika tassavtryck i snön på tomterna ikring.


Sista delen lyfts på plats.


Efter några timmar var det dags för lite lunch för lilleman som nöjt hängt i hela förmiddagen, efter en kort lur i bilen påväg till tomten på morgonkvisten. Han tyckte det var supermysigt med ostmacka och klämmis i baksätet på bilen, medan vi mumsade på våra mackor och drack varm choklad och kaffe. När vi lämnade huset hade släp nummer två med takstolar och garage anlänt och mer eller mindre lastats av. Sjukt vilken snits chaufförerna har med sina långa släp!


Knappt två timmar senare är vi tillbaka och vi möts av att alla takstolar är resta och att det står ett dubbelgarage på plats. Helt galet vad snabbt det går! Vi tänder vår lilla grill och fixar lunch - så mysigt!


Snart är även takplankorna på plats och vi bjöds in till en av våra blivande grannar för att värma oss och dricka lite kaffe. 


När vi kommer ut igen har det blivit mörkt och det sista vi ser innan vi åker hemåt är att takpappen ligger på. Vilket tempo de har haft!



När vi tar en tur förbi huset på söndagen ser vi att de fått på mestadels av läkten också, samt vinskivorna. Vårt hus är tätt!


Igår hade vi också "vägarna förbi", då jag hade ett ärende in till Uppsala och kunde hämta upp Johan. Nu har de fått på tegelpannorna på både huset och garaget! Så fint!

Om några veckor väntar möte med elektrikern, då tror vi att vi ska få titta in i huset för första gången.

1 kommentar:

Cajsa sa...

Hej öj-öj -öj vilket tempo....Så fint det blir Natalie,Och dubbla garage.Jag saknar mitt garage på Ögårn.Nu står min nya fina Kia på parkeringsplats.Kikar på den frän balkongen.Trivs jättebra i Sunne Här är mysigt å varmt Och jag behöver inte skötta snö Kram å lycka till.