Sidor

torsdag 8 september 2011

Astrids chokladtårta med tryffel


Det här behövs:
Kakan:
150 g margarin
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl

Tryffeln:
1½ dl vispgrädde
2 msk margarin
200 g mörk blockchoklad
½ dl rostade pinjekärnor


Gör så här:
Kakan:
1. Smält margarinet i en kastrull som rymmer hela kaksmeten.
2. Rör ned sockret, kakaon och vaniljsockret i det smälta margarinet.
3. Rör ned äggen, ett i taget.
4. Rör ned mjölet.
5. Häll i en bröad form med löstagbar botten. Grädda i 175 grader, 20 minuter mitt i ugnen. Låt svalna.

Tryffeln:
1. Koka upp grädden och smöret, stäng av plattan.
2. Bryt ned chokladen och rör till en jämn smet.
3. Låt tryffeln halvstanna i kylen, ca 1 timme. Bred över kakan.
4. Rosta pinjekärnorna i torr panna, låt svalna. Strö över kakan.

Ät, mums!

1 kommentar:

Nettiz sa...

WOooOh!Ska definitivt testas!! =)