Sidor

måndag 6 september 2010

Kasta, slänga, skänka, förvara...

Klockan är åtta, dags att komma igång med plugget!

Denna helg, som inte bara innebar två dagar, utan överraskande nog mer eller mindre fyra, har vi verkligen haft fullt upp! Det började ju, som jag tidigare nämnt, med att vi fick ny parkett i vardagsrummet och då åkte alla möbler och allt annat ut därifrån. Därmed var hela lägenheten helt överbelamrad! För att få någon sorts ordning var vi egentligen tvungna att börja från början och gjorde generalfel no.1 - rensa överallt samtidigt.

Vi röjde ut klädkammaren och fick tillbaks vår "walk in closet", så bra som den är nu har jag aldrig sett den! Men, detta innebar ju också att det rensades i alla garderober - samtidigt.

Sedan var det då dags att tömma förrådet för att få till det bra och verkligen megarensa. Kasta, slänga, skänka, förvara... Vi insåg att vi inte ville ha tillbaka det nödvändigt onda, datorn, i vardagsrummet och totalförvirring uppstod - som så många gånger förr... Jag slogs av en brilljant, vacker tanke: att göra om förrådet till ett litet kontor! Efter velande och en omedveten övertalningskampanj (när man tydligen inte ser nöjd ut, utan lite besviken då något inte verkar bli som man önskar, för att det är lite för energikrävande och jobbigt...) blev det exakt som jag föreställt mig! (Ja, förutom tapeter, list och golv, samt några detaljer, men det är ett senare projekt!)

Men, med rester från en klädkammare + ett helt förråd och ännu mindre förvaringsutrymme... Vad gör man?! Kasta, slänga, skänka, förvara...

Jag måste få konstatera: vi har varit ett helt fantastiskt team i helgen! Vi har samarbetat och fått det så bra det går att få det, med de resurser vi haft. Och framför allt: vi har rensat undan så mycket! Verkligen bra jobbat! (Klapp på axeln!)

Som ni säkert förstår är vårt vardagsrum ännu inte återställt. Det enda som har fått komma tillbaka dit är soffan, soffbordet, högtalarna, bokhyllan, några av böckerna samt några blommor och ljuslyktor. Men det fina med att rensa ut gammalt är att man faktiskt, först då, får köpa sig nytt. Med andra ord kommer det snart vara ordning även där... :)

Nu är frukosten som stod färdig när jag blev väckt uppäten och de där skolböckerna skriker högt... Höstterminen har startat och det med full fart!

3 kommentarer:

Myiwshjohanna sa...

Skönt när det blir till en produktiv helg och bitarna liksom faller på plats, ibland så kämpar man och det blir liksom ändå aldrig " rätt".
Ha en fin måndag!

Lars sa...

wow...

Tennis-Lars sa...

Ett tips är ju att lämna in saker hos Shurgard. Där kan man ju ha grejer tills vidare!