Sidor

fredag 26 november 2010

Chokladtryffeltårta

Helt gudomlig chokladtryffeltårta som jag bjöd mina vänner på när jag fyllde år!
Du behöver...
Chokladbotten:
100 g smör
200 g mörk choklad
2 dl strösocker
4 ägg

Vit chokladtopping:
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad

Garnering:
50 g mörk choklad
3 dl vispgrädde


Gör så här...
Chokladtårta:
  1. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan.
  2. Bryt den mörka chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smällt.
  3. Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget till allt är fint blandat.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 25-30 minuter. Den ska vara kladdig i konsistensen men inte lös. Låt kallna och ställ gärna i kyl över natten.

Vit chokladtopping:

  1. Koka upp grädden och ta av från plattan.
  2. Hacka den vita chokladen och låt den smälta i grädden. Rör tills smeten är slät.
  3. Häll smeten över chokladtårtan och låt stelna.

Garnering:
  1. Smält den mörka chokladen och ringla den över tårtan.
  2. Låt stå i kyl fram till servering. Servera med vispad grädde!

Receptet är något modifierat och kommer från Allt i hemmet, nr15 DEC 2010 och är ur kokboken "Monikas jul".

1 kommentar:

Lars sa...

ser riktigt aptitretande ut.. =)