Sidor

torsdag 9 april 2009

Påsktårta

Alla to-do's är done utom den nederst på listan... *host* Tja, så var det det där med "bäst under press". Nåväl, nu drar vi ut till landet! Ha en riktigt mysig påskhelg full med kärlek och myspys!

Min mammas goda
PÅSKTÅRTA
för chokladälskare

5 ägg
3dl socker
2dl mjöl
2tsk bakpulver


  • Vispa ägg & socker vitt & pösigt.

  • Blanda mjöl & bakpulver i en annan bunke...

  • ..innan dessa vispas ned i det vita fluffet.
125g mörk blockchoklad
125g margarin
1½dl starkt avsvalnat kaffe


  • Smält blockchokladen & margarinen i vattenbad.

  • Vänd sedan ned kaffet i chokladsmeten.

  • Låt svalna.


  • Vänd ned choklad/kaffesmeten i det vita fluffet.

  • Häll smeten i en väl smörad & bröad form med löstagbar botten.

  • Grädda i nedre delen av ugnen, 175-200grader i 40-50min.

  • Låt svalna.
2½dl florsocker
75g margarin
2msk vatten
1 ägg
125g mörk blockchoklad, gärna smaksatt med apelsin el. mint


  • Smält margarinet & rör ned florsockret samt vattnet.

  • Rör sedan ned ägget.

  • Sist men inte minst, vänd ned den smälta chockladen.

  • Bred chokladsmeten över kakan.
Garnera gärna kakan med små kycklingar i gul marsipan (alt. mandelmassa som du blandar gul med karamellfärg). Förvara kakan svalt.

Jag har sagt det förut, men jag säger det igen:
en riktigt GLAD PÅSK!

1 kommentar:

Diana sa...

Oj oj vilken godtårta :) Hoppas ni haft en bra påsk! Många kramar